Op maat gemaakte steunzolen

Heeft uw voet de ideale stand?

Een voet met de ideale stand verdeelt uw gewicht gelijkmatig over het voetoppervlak en zorgt voor de juiste manier van afwikkelen tijden het lopen.

Wijkt de vorm af, dan zorgt dit voor een onnatuurlijke voetstand en brengt een ongelijkmatige drukverdeling met zich mee. Hierdoor kunnen de huid, spieren, pezen en gewrichten overbelasten.

Veelvoorkomende voetklachten

Naast pijnlijke of vermoeide voeten, branderige voetzolen, knieklachten, eelt, eksterogen of rugpijn kunnen er ook ernstigere klachten zijn, veroorzaakt door de stand van de voet:

  • Hielspoor: u heeft pijn onder de hiel bij het opstaan, nadat u even gezeten of gelegen heeft. Dit kan komen door een geïrriteerde peesaanhechting op de hiel. Dit kan leiden tot kalkvorming op het hielbot.
  • Hallux valgus: de voetbogen zijn ingezakt. De grote teen groeit dan naar buiten en drukt de 2e teen weg.
  • Hamertenen: Er staat teveel druk op de bal van de voet. Hierdoor komt de teen in een hamerstand te staan.

Bovenstaande klachten kunnen uitstekend opgelost of verlicht worden met een op maat vervaardigd voetbed. Deze kunnen zowel een corrigerende als een ontlastende functie hebben.

De voetbedden kunnen uit verschillende materialen worden opgebouwd, afhankelijk van het klachtenbeeld en het gebruiksdoel.
Zo behoort ook een sportinlay tot de mogelijkheden.

De levertijd van steunzolen bedraagt 1 week. Steunzolen kunnen worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Zie ook: vergoedingen steunzolen

Om een optimaal resultaat te bereiken is het noodzakelijk dat u deze steunzolen draagt in pasvorm verantwoord schoeisel. Tijdens uw eerste bezoek zullen wij u hierover informeren.

In onze winkel en webshop verkopen wij schoeisel met uitneembaar voetbed en diverse wijdtematen.
https://donkersteegschoentechniek.nl/webshop/