Vergoeding

Donkersteeg Orthopedische Schoentechniek heeft contracten met alle zorgverzekeraars. De vergoeding kan afhankelijk zijn van uw zorgverzekeraar en uw aanvullende verzekering.

Eigen risico

Het verplicht eigen risico in 2020 bedraagt € 385,–. Dit geldt niet voor voorzieningen die uitsluitend onder de aanvullende verzekering vallen (zoals bijv. steunzolen). Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico. Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid het eigen risico gespreid te betalen.

Eigen bijdrage

Voor semi-orthopedisch schoeisel en orthopedisch schoeisel geldt in 2024 een wettelijke eigen bijdrage van € 130,– bij volwassenen en  € 65,- bij kinderen tot 16 jaar.

Aanvraag / declaratie

Wij verzorgen, indien nodig, de aanvraag bij uw zorgverzekering. Voor een eerste paar orthopedische voorzieningen en/of (semi-) orthopedisch schoeisel is vaak een verwijzing van een medisch specialist noodzakelijk. Indien mogelijk declareren wij de kosten van de door ons geleverde producten rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Informatie per zorgverzekering 2021

Vergoeding werkschoeisel

In een aantal gevallen is het mogelijk (semi)-orthopedisch werkschoeisel en orthopedische aanpassingen aan werkschoeisel vergoed te krijgen vanuit het UWV. Voor informatie verwijzen wij u naar de site van het UWV.

https://www.uwv.nl/particulieren/voorzieningen/voorzieningen-werk/detail/meeneembare-hulpmiddelen

Vergoeding steunzolen

Steunzolen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Via onderstaande link kunt u kijken welk bedrag u van uw verzekering vergoed krijgt.

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/steunzolen.aspx