Veiligheidsschoenen

Voetklachten

Uit onderzoek blijkt dat ruim 20% van de medewerkers klachten ervaart bij het lopen op veiligheidsschoenen. Ook als de schoen qua pasvorm goed lijkt te zitten ervaren veel medewerkers toch klachten bij het staan of lopen. Regelmatig leiden deze klachten zelfs tot ziekteverzuim.

Veel voorkomende klachten zijn pijnlijke of vermoeide voeten, algemene vermoeidheid, overbelaste pezen, branderige voetzolen, knieklachten, rugpijn en druk- of knelpunten door een verkeerde pasvorm van de werkschoen. Onze specialisten kunnen u en uw medewerkers adviseren en indien nodig aanpassingen aan de schoen of het voetbed voor u verzorgen.

Gecertificeerde steunzolen

Een deel van de klachten is eenvoudig op te lossen door het dragen van gecertificeerde steunzolen. Steunzolen zijn op maat gemaakte voetbedden die de voeten ondersteunen. De certificering zorgt ervoor dat deze geschikt zijn voor veiligheidsschoenen.

Wij maken eerst een voetanalyse. Daarna wordt er een voetafdruk gemaakt van de vorm van de voet. Op basis van deze analyse en afdruk wordt een op maat gemaakte steunzool vervaardigd die garant staat voor een optimale ondersteuning.

Gecertificeerd maatwerk

Soms zijn er complexere voetproblemen, bijvoorbeeld door afwijkingen aan de voeten. Dan zijn er orthopedische aanpassingen nodig aan de schoen om goed en comfortabel te kunnen lopen.

Wij zijn specialist als het gaat om vervaardigen van gecertificeerd (semi-) orthopedisch veiligheidsschoeisel.

Vergoeding vanuit UWV

In de meeste gevallen worden aanpassingen aan de schoen vergoed vanuit het UWV. Onze specialisten kunnen u hier meer over vertellen.

Voor zelfstandigen geldt dat zij mogelijk aanspraak kunnen maken op een vergoeding via de sociale dienst of vanuit een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Werkgever is verantwoordelijk

De werkgever is wettelijk verplicht om gecertificeerde veiligheidsschoenen beschikbaar te stellen aan zijn medewerkers. Om veilig te kunnen werken dient bij gebruik van steunzolen ook de steunzool in combinatie met de veiligheidsschoen gecertificeerd te zijn. De certificering van de veiligheidsschoen vervalt als een medewerker zijn eigen steunzolen gebruikt in zijn veiligheidsschoenen.

Onze steunzolen en veiligheidsschoenen voldoen aan de Europese wet- en regelgeving.

Voor iedere voet een passende schoen

Lager ziekteverzuim en comfortabel lopen? Wij maken dit mogelijk door:

1. Gecertificeerde steunzolen

2. Gecertificeerde aanpassingen aan de veiligheidsschoenen

3. Volledig gecertificeerd maatwerk

4. Semi-orthopedisch maatwerk

5. Een combinatie van bovenstaande

Meer weten?

Bel voor een (vrijblijvende) afspraak 0113-251720.